PitanjaŠta je paradentoza zuba?

Paradentoza je bolest zuba od koje boluje trećina odrasle populacije. Reč je o hroničnoj infekciji zubnog mesa i vilične kosti usled koje dolazi do gubitka zuba.

Paradentoza je najčešći razlog zbog kog ispadaju zubi kod odraslih ljudi. Prvi simptomi bolesti su toliko blagi, gotovo neprimetni, tako da se bolest najčešće konstatuje kada je već prekasno.

 

 

KSANGO redovnom upotrebom, ubija bakteriju Streptococcus mutans izazivača karijesa, ublažava bol kod gingivitisa, pomaže u zalečenju afti, sprečava pojavu stvaranja kamenca i paradontoze.

KSANGO, u momentu korišćenja, potpomaže pojačno lučenje pljuvačke koja sadrži prirodni kalcijum fosfat koji sa sastojcima preparata dovodi do remineralizacije zuba. Pomaže u ublažavanju bola kod upale srednjeg uva.

KSANGO otklanja neprijatan zadah iz usta. Pušači i osobe koje uživaju u konzumiranju crnog i belog luka uz KSANGO su spokojne jer preparat neutrališe neprijatne mirise u ustima.

Inače KSANGO je smeša pravilno izbalansiranih prirodnih komponenti i to:

- ksilitol,
- biološki kalcijum,
- magnezijum,
- minerali u tragovima (fosfor, gvožđe, selen).

KSANGO je najbolje koristiti nakon pranja zuba kada sadržaj kesice treba zadržati u ustima. Nakon sjedinjenja sa pljuvačkom, mućkati u ustima dva minuta i nakon toga ispljunuti. Ksango nije štetan po zdravlje i nema kontraindikacije ukoliko se proguta.

Potpuno prirodan proizvod, bez konzervansa.